Selecteer een pagina
Mila de Bos

Waarom structuur zo belangrijk is voor Projectors

Nooit gedacht dat ik iets zou schrijven over structuur. En dat dat ontzettend behulpzaam is om meer te genieten. Maar het is zover!
Als er iets is dat mij niet komt aanwaaien dan is het wel structuur en georganiseerd zijn. Ik moet daar echt héél hard mijn best voor doen en dan nog zie ik wel eens dingen over het hoofd.
Toen ik laatst de podcast ‘The beauty of Structure for Projectors’ luisterde had ik zoveel klikkerdeklik momenten dat ik mijn mond niet meer dicht kreeg van de ‘ojaaaaaa!!!’ momenten.
‘Aimee goes through why Projectors can benefit from this and why we might be self sabotaging by thinking structure isn’t for us.’
Na deze podcast realiseerde ik me hóe lang ik mijzelf al saboteer door zo weinig structuur aan te brengen in mijn leven. Ik dacht dat het juist andersom was!
Zo ongeveer alles in mijn Human Design wijst namelijk op vloeibaarheid, flow en opgaan in het moment.
Hoe zie ik dat?
✧ 7 van de 9 centra zijn ongedefinieerd, wat betekent dat ik in die centra open ben en continu ‘gevuld’ wordt door de gedachten, energie, emoties, wilskracht, ideeën en inspiratie van andere mensen. Er is maar weinig ‘vastig’ bij mij. Daardoor kan ik veel mensen begrijpen, kan ik het makkelijk van de kant van de ander bezien en hebben moods, films, muziek etc veel invloed op mij. Ik flow mee op de energie van andere mensen – behoorlijk fluïde zou je dus kunnen zeggen.
✧ Als Projector absorbeer ik heel veel van de wereld om me heen. Ik neem de energie van mensen in me op en lees ze. Met mijn Projector Laserbeam Aura. Mijn energie gaat dus linea recta naar de persoon die de ruimte binnenstapt en download informatie van die persoon. Dus mijn energie kan echt alle kanten opgaan, als ik dat laat gebeuren.
✧ Al mijn pijlen staan naar rechts. Een quad right noemen ze dat. Dat betekent zo ongeveer dat ik compleet op ga in het moment. Dat ik alles in 360 graden om mij heen in me opneem en dit opsla in mijn put van kennis. Ik heb veel minder focus dan iemand met meer pijlen naar links. Plannen, structuur, behoefte aan een veilige bekende omgeving; dat heeft allemaal met links-heid te maken. Iedere pijl gaat over net iets anders, maar over het algemeen ben ik één en al flow en in het moment. Ik kan dus echt TOTAAL vergeten dat ik ergens op tijd moet zijn, als ik aan het schrijven ben. Mijn bewustzijn kan dingen echt helemaal blocken als ik in iets opga. Dat is prachtig en ik ben er blij mee, maar het vergt wel wat ‘begeleiding’ om nog op tijd te komen etc.
Toen ik mijn eigen chart ging uitpluizen en bestuderen dacht ik daarom dat ik juist NIET te veel moest plannen. Dat ik behoefte had om mijn eigen flow te volgen, niet teveel kaders. Kijken waar de dag me brengt en zo min mogelijk afspraken in mijn agenda. Als mijn agenda te vol staat en ik heb geen ruimte meer om af en toe een paar uur te flowen, dan krijg ik het spaans benauwd.
Maar…. door deze podcast heb ik geleerd; JUIST omdat ik zo vloeibaar ben als een pakje gesmolten boter, heb ik kaders nodig. Een heldere planning. Dingen opschrijven zodat ze niet uit mijn bewustzijn verdwijnen. Een opgeruimd huis. Mijn wekker zetten zodat ik me weer bewust word van de tijd als ik begin met iets waarin ik helemaal op kan gaan. Zodat ik nog wel op tijd kom bij het schoolplein bijvoorbeeld.
In de podcast benoemt ze dat het water alle kanten op stroomt (en de visjes gaan ervandoor) als je geen aquarium bouwt. Als je niet je flow kadert en geleidt. Je energie gaat alle kanten op en je bent all over the place.
Aimee heeft het ook over de pijl linksboven, die is vooral belangrijk als het aankomt op structuur. Én over poort 5, ‘ the Gate of Fixed Rhythms’. Als je de pijl linksbovenaan naar links hebt en/of je hebt poort 5 geactiveerd in je chart, dan heb je waarschijnlijk behoefte aan een vierkant of rechthoekig aquarium. Dus hele heldere kaders, een vaste planning, duidelijkheid.
Als je die pijl naar rechts hebt en/of je hebt poort 5 niet geactiveerd, dan kan het zijn dat je behoefte hebt aan een rond aquarium. Iets flexibelere kaders, een structuur waar je ook nog ruimte hebt voor flow.
DUS. Sinds deze podcast ben ik mijn leven onderdeel voor onderdeel helemaal gaan structureren. Ik wist niet goed waar te beginnen, dus ik begon maar bij mijn huis. Dit is wat ik tot nu toe aangepakt heb:
✧ Een geordend en net huis
En dat betekent bij mij; 2x per dag opruimen! ’s ochtends en ’s avonds en vaak nog even tussendoor. Alles wat ik gebruik meteen terugleggen. Zorgen voor een nette en opgeruimde leefomgeving! En wat een HEERLIJKHEID. Ik besteedde hier weinig aandacht aan en had het gevoel het niet bij te kunnen benen. Ik háátte opruimen en schoonmaken. Maar wonder boven wonder ben ik het als therapie gaan zien. Als een cadautje aan mijzelf! Omdat ik nu voel hoe goed het met doet. Hoe veel opgeruimder ik me voel van binnen als mijn huis netjes is. Zo fijn!
✧ Heldere scherm-regels
Ik heb een heleboel apps van mijn telefoon gegooid die continu voor ruis en afleiding zorgen en dus voor chaos in mijn hoofd. Ik heb nu geen social media apps meer op mijn telefoon, geen e-mail app, zelfs even geen whatsapp! Deze dingen doe ik op de computer, als ik er voor ga zitten en er voor kies. Het liefst doe ik dit dan met een timer, zodat ik niet van die gaten in mijn dag heb waarin ik in een telefoontrance gezogen ben.
✧ Een haalbare dagplanning
Dit is één van de belangrijkste dingen voor mij als het aankomt op structuur. Ik had vaak allerlei dingen in mijn hoofd hangen die ik nog moest doen en dan begon ik daar aan en deed alles door elkaar. Die ellenlange onoverzichtelijke lijst in mijn hoofd kreeg ik nooit af en dus had ik totaal geen succes gevoel aan het einde van mijn werkdag. ALTIJD het gevoel dat ik niet genoeg gedaan had en dat ik tijd tekort had. Omdat succes hét thema is van een Projector (als je lekker gaat voel je je succesvol, als je niet lekker gaat voel je je verbitterd), was dit dus heel schadelijk voor mij! Iedere werkdag een gevoel van falen is echt ongezond.
Nu schrijf ik op wat ik moet/wil doen en maak een haalbare planning voor de dag. Ik vink af wat ik gedaan heb en HOPPA – een succesgevoel aan het einde van de dag! Ik houd rekening met pauzes en met dat ik niet 5 uur achter elkaar mijn focus kan houden achter een scherm.
✧ Je hoofd is bedoeld als creatiebron, niet als opslagruimte
Zoooo belangrijk. Ik word helemaal gek als ik niet continu opschrijf wat ik nog moet doen en het in mijn hoofd laat zweven. En er is veel minder ruimte voor creativiteit! En ik ga het ook niet metéén doen, want dan raak ik dus de hele tijd afgeleid van wat ik aan het doen was. Ik schrijf het op en ga het doen op het moment dat ik er echt voor kies.
✧ Genoeg is genoeg
Wat voor mij een héle belangrijke is als Projector (geen sacrale motor zoals een generator), is op tijd stoppen. Ik heb minder energie beschikbaar dan generators (70% van de populatie). Ik voel nu terwijl ik dit typ al dat mijn ogen moe zijn van het scherm, dat het tijd is om deze mail te versturen en mijn laptop dicht te klappen. Ik ben echt heel erg geneigd om door te gaan als ik geen energie meer heb, de valkuil van alle non-energie types. Daarom probeer ik de signalen nu beter te leren herkennen, zodat ik eerder kan stoppen! Want eigenlijk kan ik het heel goed voelen, mijn hoofd vindt alleen vaak dat ik nog even door moet. Goed zorgen voor mijn energie dus!
Ik ben benieuwd of jullie dit herkennen en hoe jullie structuur toepassen in je leven. Ik hoor het heel graag! Dan maak ik een overzicht van alle tips & ideeën voor meer structuur en deel ik dit weer met jullie. In een blog op mijn website.
En wat ik ook merk; er is véél meer ruimte voor ontspanning en genieten, als ik meer structuur aanbreng in mijn leven. Mijn hoofd is niet meer zo’n chaotische brei en er is veel meer rust. Ik word niet steeds afgeleid door social media en kan gewoon op mijn eigen tempo lekker mijmeren, lekker opruimen en lekker schrijven.
Nou dit was het, mijn pleidooi voor structuur om meer te kunnen genieten!
Heel benieuwd naar jullie tips en ideeën.
Liefs van Mila

Ik ben Mila

En ik schrijf graag. Over seks, human design, de liefde, waar ik tegen aan loop en ook welke inzichten ik daar uit haal. Ik ga met de billen bloot, omdat ik geloof dat echte verhalen en intieme schrijfsels

Your Offer

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna.

Mijn laatste blogs

Intieme deelsels

test blogpost sander

Sub Titel Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings. Your content goes...

The sleeping Maiden

As you step into the playground of the Archetypes, you will experience that each one of them holds a part of your Juice, your unique life force. A vital part of you that longs to flow through you, to be a part of your life. If an archetype is dormant in you, part of...

Scared to seduce my man

~Vulnerable share~ With all those juicy yummy classes I teach, I often feel 'in the mood' lately. Which I LOVE, because it comes from within! And in my classes I can totally enjoy all of it. We create this sensual bubble all together where I get to dance it out,...