Als je partner door z’n design (ietwat) egocentrisch is

Iets dat mij enórm heeft geholpen om mijn vriend veel beter te begrijpen, is zijn circuitry. Zijn wáttes?? Nou, je hebt 9 centra in Human Design en die centra zijn soms verbonden door kanalen. Dan bestaan er ook nog groepen kanalen, circuits. Ieder circuit heeft z’n eigen ’thema’ om het simpel te zeggen. Je hebt het individuele circuit, het tribal circuit en het collectieve circuit. Mijn vriend heeft heel wat kanalen, wel 6. Van die 6 kanalen vallen er 4 in het individuele circuit. Daarnaast één tribal kanaal en één collectief kanaal. Een vrij individueel tiepje dus.

Gericht op hem
Ik heb één kanaal, een collectief kanaal. Maar ik ben ook een Projector, dus ik ben altijd gericht op de ander. Ook als ik niet bij mijn vriend ben, denk ik regelmatig aan hem. Een paar keer per dag gaat mijn Projector laserbeam zijn kant op en voel ik de verbinding even. Dan denk ik aan wat hij op dat moment aan het doen is, of ik grijns gewoon even omdat ik blij word van de gedachte aan hem. Ik ben eigenlijk altijd bezig met de verbinding met anderen, dat is hoe mijn systeem werkt. Ik houd van diepe gesprekken, echtheid en waarachtige connecties. Ik kan zelfs midden op een feestje een uur in een diepgaand gesprek belanden, terwijl de omgeving verdwijnt.

Geen support?

Iemand met individuele kanalen is vooral bezig met zijn eigen ontwikkeling en met zijn eigen ding. Dat merk ik ook bij mijn vriend. Als hij bijvoorbeeld niet niet bij me is, is hij eigenlijk ook niet veel met mij bezig. Zo is het al een paar keer voorgevallen dat ik hem al een aantal keer verteld dat ik bijv. aanstaande zondag een One Day Retreat zou geven. Maar dan kwam er geen berichtje in de ochtend kwam met iets als: “Nou succes hè!” Of dan vroeg hij ’s avonds: “En wat heb jij vandaag gedaan?” Dan trokken mijn ogen scheel aan de andere kant van de lijn en dacht: ‘Meent hij dit nu SERIEUS!?’


Desinteresse

Eerst interpreteerde ik dat als desinteresse. Het leek er voor mij behoorlijk op dat het hem vrij weinig boeide wat ik deed. Dat hij vooral bezig was met zijn eigen leven. Ik kon dan ontzettend teleurgesteld zijn, dat hij me niet even succes wenste, of vroeg hoe het gegaan was. Ik had het op zo’n moment het gevoel dat ik er alleen voor stond en miste zijn support.

Tot we ons samen helemaal in zijn Design ging verdiepen. Ik zag al die individuele kanalen en alles begon op z’n plek te vallen. We hebben er hele interessante gesprekken over gehad, waarin ik hem vroeg hoe hij het dan precies ervaart.

Ik ontdekte verschillende dingen over hem:

 ✧ Hij is eigenlijk altijd helemaal aanwezig is op de plek waar hij is, met de mensen met wie hij is. Hij gaat op in het moment en in zijn eigen bubbel. Hij vindt het ook heel irritant om dan via z’n telefoon uit het moment gehaald te worden en laat het ding het liefst zo veel mogelijk links liggen. Als ik niet bij hem ben, is hij met z’n eigen ding bezig.

✧ Hij gaat zo op in het moment en wat hij zelf doet, dat wat ik die dag te doen heb totaal uit zijn bewustzijn floept. En dat is niet omdat het hem niet interesseert, het verdwijnt gewoon uit zijn geheugen! Tijdelijk dan, want zodra ik hem er aan herinner komt het gewoon weer terug. Zijn hoofd werkt echt anders dan het mijne.

✧ Als we bij elkaar zijn en ik vertel hem over mijn werk, denkt hij altijd enorm mee en komt hij met geweldige ideeën. Ook helpt hij me áltijd met mijn website en kan ik hem bellen als ik iets niet snap. We kunnen samen uren sleutelen aan mijn website en hij kan het er met zijn oog voor design (hij heeft websites gebouwd) nog veel mooier uit laten zien.

✧ Hij vindt Human Design ook heel interessant en daar kunnen we helemaal in duiken met z’n tweeën. Dan hebben we geweldige AHA-momenten en begrijpen we elkaar steeds beter. Dat helpt echt heel erg om onze liefde makkelijker te laten stromen.

 

Zo ontdekte ik dus dat hij zeker wel heel geïnteresseerd is in wat ik doe. En dat hij ook nog eens mega behulpzaam is! Maar als ik niet bij hem ben, vlieg ik (en wat er op mijn agenda staat) gewoon even uit zijn bewustzijn. Sinds ik dat weet app ik hem op de ochtend van het retreat gewoon even: “Goeiemorgen schatje, vandaag geef ik het retreat! Ik heb mijn spullen klaar staan en heb er heel veel zin in. Fijne dag!” En dan krijg ik altijd een heel lief berichtje terug en vraagt hij die avond hoe het was.

 

Bucketlist
Een vriendin van mij had ook eens een voorbeeld: Ze had samen met haar vriend bucketlists gemaakt van dingen die ze nog heel graag in hun leven wilden doen. Tot haar verbazing en schrik kwam zij op zijn bucketlist helemaal niet voor! Hij had vooral allemaal werk-doelen en dingen voor zijn eigen ontwikkeling opgeschreven. Zij had op haar lijstje wel een aantal wensen staan met hem, ze droomde er ook over om prachtige avonturen met hem te beleven. Toen ze ontdekten via een Human Design sessie dat dat vooral te maken heeft met al zijn individuele kanalen, hielp dat behoorlijk om te snappen waar dit vandaan kwam.

 

Ik moet mijn vriend soms uitleggen waarom ik het zo fijn vind om bepaalde dingen samen te doen, bijvoorbeeld als het gaat over uitdagingen in het leven. Hij is geneigd die alleen op te lossen, ik vind het heel fijn als hij me er bij betrekt. Om ook de moeilijke dingen samen te kunnen doen. Daarin doen we allebei stapjes naar elkaar toe en proberen we elkaars behoeften te begrijpen.

 

Begrepen door het HD systeem
Mijn vriend is ook helemaal fan van Human Design, mede doordat hij voor het eerst snapt waarom hij tegen bepaalde dingen aan liep in relaties. Hij voelt zich begrepen door het systeem en door mij. En ik ben heel blij dat ik steeds beter snap hoe we in elkaar steken en hoe we onze relatie kunnen vormgeven op een manier die echt bij ons past. Wij kiezen er bijvoorbeeld bewust voor om niet samen te wonen, juist om die eigenheid te bewaren en niet steeds in de aanpassing te gaan. Om ook nog te voelen wie we zijn los van elkaar. Voor ons werkt dat heel goed! Human Design helpt ons echt om te verbinden vanuit authenticiteit.

 

⮕ Je kan jouw chart of die van je partner naast de afbeelding hier boven leggen en kijken of jij ook individuele kanalen hebt. Super interessant!
  
Human Design Sessie
⮕ Als jij nu ook meer wil weten over jouw design en hoe je jouw levensenergie voor je kan laten werken, in plaats van tegen de stroom in te ploeteren, help ik je graag! Ik word er namelijk ontzéttend blij van als ik mijn Projector superfocus laserbeam op jouw chart (en jou) kan richten en kan uitpluizen waarom je tegen bepaalde dingen aanloopt. Daar ga ik echt van stuiteren! Ik heb in mei nog 3 plekken. Omdat ik er in geloof dat deze kennis veel beter landt als je het in hapjes krijgt, stuur ik je dan eerst een aantal voice apps waarin ik informatie geef en opdrachten. Zo kan je stap voor stap onderzoeken hoe je door het leven kan flowen! En dan na ongeveer 2-4 weken ontmoeten we elkaar in een zoom sessie of live in Den Haag (of Bussum). Dan duiken we nog 1,5 uur jouw chart in samen. Dat kan ook wandelend! En je ontvangt er een opname van😍
Je kan me een email sturen als je geïnteresseerd bent: mail@miladebos.com

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben Mila

En ik schrijf graag. Over intimiteit, seks, de liefde en Human Design. Waar ik tegen aan loop en ook welke inzichten ik daar uit haal. Ik ga met de billen bloot, omdat ik geloof dat echte verhalen en intieme schrijfsels belangrijk zijn.

De taal van Pleasure

In deze videocursus ga je via aanraakspelletjes deze taal leren. Je gaat heel veel ontdekken over welke vormen van aanraking jij verrukkelijk vindt. Je leert te luisteren naar je lijf. Én je gaat op een speelse manier oefenen om dit te communiceren naar de ander.

Mijn laatste blogs